
Günde ortalama 200 bin kişi tarafından ziyaret edilen Türkiye Sigorta mobil uygulaması, geçtiğimiz yıla oranla kullanım oranını %125 artırarak toplamda 6 milyon indirme sayısına ulaştı. Müşteri odaklı hizmet anlayışını dijital platformlarına da yansıtan Türkiye Sigorta, Bireysel Emeklilik, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Kasko ve Seyahat Sağlık Sigortası satışlarını mobil uygulamasına taşıyarak kullanıcılara dijital deneyim kolaylığı sunmayı hedefliyor. Uygulama, 28 marka ve 36 farklı hizmet ile kurgulanan süper uygulama olarak kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor.
Mobil Uygulamanın Özellikleri
Türkiye Sigorta Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem Kılıç, mobil uygulamanın sunduğu yeni özelliklerden bahsetti. Kılıç, “Uygulamamızdaki geliştirmeler ile müşterilerimiz, sigortacılık işlemlerini kolayca gerçekleştirebiliyorlar. Platform üzerinden yapılabilen işlemler arasında:
- Birikim detaylarının görüntülenmesi,
- Ara ödeme işlemleri,
- Hediye BES,
- Katkı payı değişikliği,
- Geçmiş veya gelecek vade ödemeleri,
- Makbuz görüntüleme,
- Sağlık, araç ve konut poliçelerinin görüntülenmesi,
- Anlaşmalı servis ve sağlık kuruluşlarına erişim,
- Poliçe kullanımları ve harcama işlemleri,
- Çekici işlemleri,
- Hasar talepleri ve mini onarım talepleri gibi çok sayıda işlem bulunmaktadır.
Ayrıca, Online Doktor randevu hizmeti ile sağlık sigortası müşterileri, hastaneye gitmeden diledikleri yerden sağlık hizmetine hızlıca erişebiliyorlar. Fona Sor uygulaması sayesinde bireysel emeklilik katılımcılarına, yatırım hedeflerine uygun fonları seçme ve yönetme imkânı sunuluyor. Tüm bu yenilik ve geliştirmelerin yanı sıra, devir fonksiyonu ile Portföy Yönetim Şirketine yaklaşık 670 Milyon TL devir sağladık” dedi.
Geliştirmelerin Sonuçları

Yapılan geliştirmelerin sonuçlarını paylaşan Çiğdem Kılıç, “2024 yılı itibarıyla mobil uygulama üzerinden devam eden geliştirmelerimiz kapsamında; sağlık grup ve bireysel tekliflerinin mobilden poliçeleşmesi ile birlikte 3 bin 279 adet poliçe yapılarak 50 milyon TL’lik tahsilat bu kanal üzerinden gerçekleştirildi. Sağlık provizyon işlemlerinde, sağlık tazminat taleplerinin %94,4’ü mobil uygulama üzerinden alınarak ödeme süreçlerinde verimlilik sağladık” diye konuştu.