İkinci El Araç Alacaklar İçin Önemli Uyarı: Fiyatlara Etki Edecek Açıklama!

İkinci El Araçlara Trafik Sigortası Zorunluluğu Sektördeki Kaosu Artırdı

İkinci el araçlar için trafik sigortası yaptırma zorunluluğu, otomotiv sektöründe ciddi bir karmaşa yaratmış durumda. Yeni düzenlemeyle birlikte, oto galericilerin park halindeki araçları sigortalatma yükümlülüğü getirildi. Bu durum, galericilerin maliyetlerini artırırken, bir aracın sigorta maliyetinin 30 bin TL civarında olduğunu belirten sektör temsilcileri, “Bu bedeli araç fiyatlarına yansıtmak zorundayız.” ifadelerini kullanıyor.

Galericiler Mağdur Durumda

İkinci el araç piyasasında, satıştan 15 gün sonra sigorta yaptırma uygulamasının sona ermesinin ardından, yeni bir düzenleme gündeme geldi. Bu yeni kural, galericilerin sattıkları her araç için, satış işlemi öncesinde trafik sigortası yaptırmalarını zorunlu kılıyor. İkinci el araç satışı gerçekleştiren oto galerici esnafı, bu yeni düzenlemenin kendilerini mağdur ettiğini belirterek yetkililere çağrıda bulunuyor.

Satıştan Önce Sigorta Poliçesi Zorunluluğu

5 Aralık 2024 tarihinde yürürlüğe giren noterlerde araç satışından önce sigorta poliçesi yaptırma zorunluluğu, yurt genelindeki ikinci el araç alım satımı yapan on binlerce esnafı etkilemiş durumda. Yeni düzenlemeye göre, galericilerin aracı noterde kendi isimlerine almadan önce sigorta poliçesi düzenlemeleri gerekiyor. Çünkü noterdeki sistem, trafik sigortası yaptırmamış olanların araç satışına izin vermiyor.

“Yüksek Fiyatlı Sigorta Poliçeleriyle Baş Başa Kaldık”

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kayatuzu, daha önce basın açıklamalarıyla durumu dile getirdiklerini belirterek, yetkililerin harekete geçtiğini ve yetki belgesine sahip esnaflar için bir ay içerisinde sigorta kesebilme yetkisi tanındığını aktardı. Kayatuzu, “Ancak 1 Ocak’ta yürürlüğe gireceği söylenen kısa süreli sigorta uygulaması, 1 Şubat’a ertelendi. Bu süre zarfında, esnaflarımız sigorta poliçesi kestirmek istediklerinde yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldılar. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) yetkililerinden, devletimizin uygulamış olduğu kararların hayata geçirilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Önerilen Haber  HDI Sigorta yeni iletişim kampanyasında “Kaskoda Doğru Rota, HDI Sigorta” diyor

KAYNAK: SABAH

Sigorta Güncel

Sigorta Güncel

Editör

Diğer Haberler

Arex Sigorta’dan TSB Başkanı Uğur Gülen’e Sert Tepki

Arex Sigorta, TSB Başkanı Uğur Gülen’e sert tepki gösterdi. Sigorta sektöründe tansiyon yükseliyor. Detaylar haberde.

Unico Sigorta, İskenderun’da Çocuklara Sağlıklı Beslenme Şöleni Sunuyor

Unico Sigorta, İskenderun’da çocuklar için düzenlediği Sağlıklı Beslenme Şöleni ile miniklere sağlıklı ve lezzetli yiyeceklerle dolu bir gün sunuyor. Bu etkinlikle çocukların sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmaları hedefleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir